Brezplačna poštnina nad 38 eur (DPD)

Hipoalergena hrana Arden Grange | Za najbolj občutljive pse in mačke

Hipoalergena hrana Arden Grange | Za najbolj občutljive pse in mačke

Čedalje več hišnih ljubljenčkov je občutljivih na določeno vrsto hrane oz določeno sestavino v hrani. Alergije na hrano predstavljajo pri psih enega najpogostejših vzrokov za alergije! V nadaljevanju ti bom povedala malo več o alergiji na hrano.

Ker se dobro zavedamo tega, da narašča število psov in mačk, ki imajo tovrstne težave, smo v našo ponudbo dodali odlično  hrano angleškega proizvajalca- Arden Grange, ki proizvaja brikete, ki so primerni za pse in mačke z različnimi alergijami.

ARDEN GRANGE HRANA ZA PSE IN MAČKE

Proizvajalec hrane Arden Grange je  dolgoletni kinolog in vzreditelj nemških ovčarjev , tako je v razvoj hrane Arden Grange vlil vse svoje izkušnje in znanje. Iz hrane so tako odstranili večina snovi, ki povzročajo alergije, prebavne motnje. Tako hrana Arden Grange ne vsebuje pšenice, soje, mlečnih izdelkov, govedine, umetnih barvil in konzervansov. Iz vse Arden Grange hrane so odstranili tudi ovseno moko, ker so ugotovili, da to povzroča tekoče iztrebke močnih vonjav.

Arden Grange hipoalergena hrana je prijetnega okusa zaradi visoke vsebnosti kakovostnih maščob, ki so ohranjene z uporabo naravno pojavljajočih se tokoferolov z vitaminom E. Piščančja maščoba, ribje olje in olje iz lanenega semena so vključena v vso hrano za zagotovitev odličnega vira energije in pravilnega razmerja Omega 6 : Omega 3, ki pomaga vašemu ljubljenčku ohraniti sijoč in zdrav kožušček.

Za vir vlaknin so v vseh hranah Arden Grange visoki kakovostni pesni rezanci, ki izboljšuje prebavo v črevesju. Primarni vir ogljikovih hidratov v vseh prehranah je visoko kakovostna riževa moka, ki je prav tako lahko prebavljiva in ima izredno nizko stopnjo netolerance.

Arden grange ima za bolj občutljive pse na voljo okuse s svežim lososem ali svežo jagnjetino ter Sensitive - belo ribo s krompirjem za tiste najbolj občutljive pse. Celoten izbor Arden grange hrane vsebuje sledeče sestavine, ki so izredno koristne za tvojega ljubljenčka:

  • Izvleček brusnice – preprečuje infekcije sečil in pomaga vzdrževati zdrava sečila.
  • Nukleotide – naravne kratko-verižne beljakovine, ki posebej koristijo prebavnemu in imunskemu sistemu.
  • Pro-biotični FOS in MOS – pospešuje nastanek prijazne črevesne bakterije, ki zmanjšuje kopičenje škodljive črevesne flore
  • Izvleček Yucce – ima lastnost naravnega antioksidanta in pomaga pri zmanjševanju telesnih vonjav in vonjav iztrebkov.

Kaj je alergija oz preobčutljivost?

Alergija je reakcija organizma na določeno snov (alergen), ki sproži pretirano reakcijo imunskega sistema. Alergeni so lahko naravne ali sintetične snovi, s katerimi pridejo psi in mačke v stik tako, da jih vdihnejo, pridejo z njimi v kontakt preko kože in sluznic ali jih zaužijejo.

Najpogostejši vzroki za alergije pri psih in mačkah:

  • Hrana (živalske ali rastlinske beljakovine, pšenica, riž, soja…)
  • Pršice (hišne ali prehranske)
  • Bolšja slina
  • Spore plesni
  • Cvetni prah
  • Trave, drevesa…

Kaj je preobčutljivost (alergija)na hrano?

Preobčutljivost na hrano je eden izmed treh najpogostejših vzrokov za alergijsko bolezen kože in predstavlja 5 % vseh bolezni kože pri psih in mucah. Za alergije na hrano je značilno, da niso sezonsko pogojene, lahko se pojavijo pri katerikoli pasmi in pri katerikoli starosti živali. Približno tretjina psov razvije alergijo na hrano pred dopolnjenim enim letom starosti. Psi in mačke lahko razvijejo alergijo na katerokoli sestavino hrane, lahko tudi na več sestavin hkrati. Najpogosteje so občutljivi na govedino, mlečne izdelke, pšenico, perutnino, jajca, jagnjetino, sojo itd. 

Kako se kaže alergija na hrano pri psi in mačkah?

Značilni simptomi so srbež, ponavljajoča se vnetja kože in vnetje zunanjih sluhovodov. Spremembe se pojavljajo predvsem na obrazu, vratu, pod pazduhami in v dimljah. Pri približno 15 % psov in mačk se pojavijo tudi prebavne motnje, ki jih opazimo kot pogostejše iztrebljanje, drisko, napet trebuh in bruhanje.

Kaj pa intoleranca na hrano?

Marsikdo misli, da je preobčutljivost oz alergija popolnoma enako kot intoleranca. Venadr temu ni tako. Intoleranca je bolezensko stanje organizma, pri katerem gre za pomanjkanje določenega encima v prebavilih. Zaradi pomanjkanja ne pride do popolne razgradnje hrane, neprebavljena hrana prehaja iz tankega v debelo črevo, kjer postane hrana bakterijam, ki izločajo pline. Klinično se kaže podobno kot alergija na črevesju, in sicer v obliki napenjanja in drugih spremljajočih prebavnih težav.

Zelo pogosta je intoleranca na laktozo (mlečni sladkor) in fruktozo (sadni sladkor).

 Arden Grange prehrana je hipoalergena in ne vsebuje pšeničnega glutena, govedine, soje in mlečnih izdelkov. Prav tako ne vsebuje umetnih barvil in umetnih konzervansov, saj je naravno ohranjena z uporabo mešanice tokoferolov in izvlečka rožmarina.

Celotno ponudbo Arden Grange hrane za mačke in pse najdeš tukaj


Klara Krek, dr.vet.med

Kako pomagati ljubljenčkom v stresnih situaci...
Nazaj na seznam
Pasji zobje | Bolezni in poškodbe zob pri psi...

Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506