Gostitelj nepozabne zabave

Gostitelj nepozabne zabave

Levo. Desno. Malo bolj spodaj. Nad repkom. Bolj močno me praskaj. Še malo bolj levo. Aaaaaa.
Ne morem opisati, kako tole paše.
Aja, ne veste o čem govorim.
Te dni sem bil prvič v svojem življenju gostitelj imenitne zabave. Nekaj časa sploh nisem vedel, da sem jo organiziral, vendar sem iz divjega skakanja udeleženk razbral, da je bila nepozabna.
Še vedno ne veste o čem govorim, kajne? Čeprav o teh stvareh nihče ne govori prav rad, bom jaz neposreden in me zaradi tega ne bo nič sram.
Prejšnji teden sem imel prvič v življenju bolhe. Lep občutek je, ko veš, da nekdo ne more živeti brez tebe, vendar na žalost jaz nisem mogel živeti z njimi.
Moji domači so moje majhne prijateljice opazili šele po treh dneh mojega čudnega obnašanja. Prej so si očitno mislili, da me spet nosi neka luna posebne sorte.
Bolhice so imele ves čas žur. Malo se mi zdi, da so tudi one 'skrbele za svoje nadaljevanje', kot jaz in Boni v dnevih nevidne sile. Kako to vem? Ker so dobile majhne otročičke. Sem bil sprva zelo vesel zanje in za njihovo materinsko srečo, vendar so kmalu divje začeli skakati še dojenčki. In njihovi dojenčki. In še njihovi dojenčki. N o r o, vam pravim.
Mene je vse tako srbelo, da sem se praskal in dregal ob noge, ob drevo, v preprogo, ob vse, kar je bilo vsaj malo na dosegu.
Ponoči nisem spal, ker so me grizle. Zabava je trajala noč in dan, brez prestanka. Ne vem, ali bolhe ne rabijo nič spati? To se mi zdi zelo čudno. Bolhe - ljubiteljice celonočne zabave, prijateljice noči. Vzdržljivosti jim res ne manjka.
Ko razmišljam o njihovem celonočnem žuranju, se spomnim na moje domače in analiziram njihove sposobnosti ponočevanja. Ko gredo oni na zabavo, ne vem sicer, kako je tam. Najbrž skačejo, kot bolhe. Ampak gredo po vrnitvi domov spat. Se pravi ena nič za bolhe glede vzdržljivosti. Zjutraj moji domači drug drugega sprašujejo, če imajo mogoče mačka. Z mano v hiši prebiva domišljijski muc, ki ga še nisem nikoli srečal? Ali pa si ga res želijo imeti, poleg mene. Hmmm. Sama misel na to me kar malo razburi. Bolhe se med sabo nič ne sprašujejo o mačku, si pa zaradi silne srbečice želim, da bi se. Da bi se raje preselile na mačkona, namesto, da vztrajajo na meni.
No, ko so moji končno temeljito pregledali celotno površino mojega teleščka, sta se dve moji punci odločili, da je čas konca te nepozabne zabave. Bolhe pa so si ob mojem vstopu v kad mislile: jeeeeees, pena party.
Ko sem bil že drugič našamponiran s šamponom proti zajedalcem, so se bolhice pognale s prizorišča in končno prilezle na plan. Malo so se mi smilile, saj so končale v odtoku. Moji domači so mi po tuširanju rekli, da nisem bil še nikoli tako lep. Saj vem.
Čez dva dni so se bolhe vrnile. Prav pogrešal sem jih. No, ali pa ne.
Tuš. Šampon. Drugič. Deset minut sta me moji punci poskušali animirati, da sem moker in ves penast ostal v kadi. Kakšna muka, vam ne znam opisati.
Lov za sesalcem. Pranje moje posteljnine. Pranje vseh dekic, ki jih imamo v hiši. Dobil sem slasten priboljšek, za katerega sem vedel, da je nekaj narobe z njim. Ker je bil v resnici tabletka proti bolham. Pa sem ga vseeno pojedel, ker imam rad vse, kar vsaj malo spominja na piškot.
In bolhe so odšle.
Najbrž se sedaj zabavajo v odtoku, kamor so odplavale. Se sprašujem, če me kaj pogrešajo. Najbrž ne, ker je hkrati z njimi v odtok odplaknilo tudi kakšno mojo dlakico. In če že imajo Ozzytožje (= pogrešanje mene), se potolažijo z močnim stiskanjem mojih kocin. Pa je kmalu bolje. Si mislim.
Sem pa že od malih nog vedel, da bom nekoč imel bolhe, saj je to zapisano v mojih zvezdah. Vsaj tako je rekel najstarejši član moje družine. Ko mi je nežno rekel: 'Ja ti naš Bolhač. Saj smo te našli na Bolhi, oglas zate.' Ne spomnim se, da sem bil kdaj na bolhi. Niti si ne znam predstavljati, kako sedim na bolhi, ko pa je tako majhna. Hmmm, kaj pa če je Bolha avto ali pa mogoče kraj, od koder prihajam?
Kakorkoli, drage udeleženke zabave, bilo mi je v enkratno zadovoljstvo spoznati vas in hkrati upam, da se ne vidimo več. Saj veste, kako pravi star slovenski pregovor: "Če pride k tebi gost, naj ostane le tri dni, potem ga je pa dost'!"


Moje dogodivščine lahko spremljaš tudi na Instagramu: @dogodivscine_malega_ozzyja

Deli prispevek
Starejši prispevki Novejši prispevki

Komentar

Pusti komenter