Je moj najljubši parfum ubil pralni stroj?

Je moj najljubši parfum ubil pralni stroj?

Ko grem poleti z mojimi domačimi v planine, me tam vedno pozdravijo prijazne krave. Že v sredini septembra so okoliški kmetje prignali krave v dolino, ker pravijo, da je v hribih mraz. Tako kot lastovke, se tudi krave čez zimo preselijo v tople kraje. In trenutno domovanje (sicer hribovskih) krav je polje, kamor grem vsako jutro z mojimi na sprehod. Krave me že dobro poznajo in skupaj uživamo v druženju.
Najraje imam najmlajše člane kravje družine. Ti se me nič ne bojijo in ko jih pridem pozdravit vsako jutro v njihovo ograjo, so edini, ki mi pustijo, da jih malo ovoham.

Krave na polju so res prava družina, imajo se zelo rade, kot jaz in moji domači. To vem zaradi tega, ker se rade objemajo. V teh dneh, ko neprestano pada dež, so krave na kupu in si izkazujejo svojo ljubezen. Mogoče jih tudi malo zebe, vendar sem siguren, da so samo romantične. Sem zadnjič slišal na polju pesem, ki je šla nekako takole: "Dež naj pada, sam da ti maš mene rada!" Nisem siguren, ali jo je pela krava, ali ena od mojih punc. Najbrž krava, ko se je objemala z drugo.

Krave pa so zame pomembne predvsem iz razloga, ker zagotavljajo najboljši parfum na celem svetu. Chanel št. 5 za pse. Meni noro dobro diši in vedno ga rad uporabim, če me le tisti, ki me pelje na sprehod, ne opazuje. Nanos parfuma je zame precej enostaven. Zagledam ga in hop - s celim telesom skočim vanj. Moji domači parfumu pravijo 'kravji drek', a meni se zdi to enostavno žaljivo. Oni se lahko špricajo z vsem mogočim, jaz pa ne, a kako?! Mene njihovi parfumi pustijo zbegane, ker jih menjavajo kot po tekočem traku in moj smrček potem ne ve, kdo mu daje jesti, kdo ga vodi na sprehod in tako dalje.
Jaz pa sem zvest mojemu kravjemu Chanelu, ki diši po naravi. Nasvet za moje pasje prijatelje: če želite dišati, kot jaz, se povaljajte v to reč, ki je mimogrede zastonj (pomemben podatek za vse Gorenjce!). In za razliko od človeških parfumov, ki s časom bledijo, je ena od krasnih lastnosti tega pasjega parfuma ta, da dlje kot je na mojem kožuščku, bolj omamno diši.
V soboto zjutraj sem, na jutranjem sprehodu, izkoristil možnost in se povaljal v parfum, ki je bil prvovrsten - svež in zelen, kot trava. Ko sem se hotel malo pohvaliti pred eno od mojih punc, me je ta zgroženo pogledala in mi rekla, da sem pujs. Moral sem po hitrem postopku domov in takoj v penečo kopel.
Voda, ki je tekla proti odtoku, je bila črna.
In tako je moj parfum splaval skupaj z mojo željo omamno lepo dišati.
Kopanje mi je fino, dokler ne pridemo do umivanja glave. Najbolj uživam v delu, ko se otresem. Kapljice vode pršijo po celotni kopalnici in tisti, ki me umiva kriči, naj neham. Ampak jaz vem, da se ob tem tudi on zabava. Nato me, kdor me kopa, osuši z brisačo. Nihče ni najbolj natančen pri tem početju in ostanem vedno malo vlažen. Posušim se na preprogi, ki krasi jedilni kot.
Za soboto zjutraj je bilo kopanje, ki je trajalo 20 minut, kar precejšen šok. In meni se je zdelo, da pasji šampon ni niti približek prejšnjega parfuma. Moji domači so seveda trdili drugače - da omamno dišim in sem pravi lepotec.
Haloooo? Nič mi ni več jasno. Kako nam vsem skupaj lahko diši salama, pri 'kravjem dreku' pa smo si tako različni - jaz ga obožujem, moji ravno obratno. Kako nimam prav nobene besede pri tem, kako bom dišal? Jaz svojih domačih ne vržem pod tuš, pa mi marsikdaj ni všeč njihov vonj.

No, samo vam bralcem bom povedal, da v resnici malo štekam moje domače. Če bi oni raje imeli vonj po "kravjem dreku", bi si namesto mene, Ozzyja, psa, pač nabavili kravo. Po možnosti bi ji nadeli ime Ozzyka. Kaj pa veš. Oni imajo radi mene, moj vonj in moj kožušček.
Zato svečano obljubljam, da bom priden in se ne bom več valjal v kravjek.

Hecno pa je od vsega najbolj to, da se je pokvaril pralni stroj ene od mojih punc. Kot sem slišal, je bil poln mojih brisač, s katerimi domači čistijo moje blatne tačke in so bile uporabljene tudi med sobotno jutranjo "kravjo" intervencijo. Hmmm, naključje ali je moj parfum s svojim krasnim vonjem ubil tudi pralni stroj? Ali je bilo na koncu ravno obratno?

Kako opozarjam na menjavo pralnega stroja, pa obvezno poglej na Instagramu: @dogodivscine_malega_ozzyja

Deli prispevek
Starejši prispevki Novejši prispevki

Komentar

Pusti komenter