Nič kaj zvezdniški vsakdan

Nič kaj zvezdniški vsakdan
Pred hišo je poštarju (ali pa morebiti smetarju, hmmm?) padla na tla revija, ki sem jo dodobra prevohal. Na cesti je namreč ležala čisto sama in res nekako ni sodila v celoten okoliš. Revija se je odprla na strani, ki opisuje, kako dan preživijo slavne osebe. Zato sem prišel na idejo, da bi, kot po celi vasi znan pes, danes to naredil tudi sam. No, pa začnimo.

8.00: Odprem oči in naredim kratko analizo noči in sanj. Po navadi sanjam o slastni hrani, če me tlači nočna mora pa o veliiiikem in krvoločnem volku, ki me lovi po gozdu. Nato vstanem in se pretegnem. Čakam.
8.00 in deset sekund: Eden od članov moje družine stopi skozi vrata, ki vodijo v klet in na dnu ga čakam, migajoč z repkom. Enostavno vesel sem, ker se je končno začel moj dan. Nato odskakljam čez točno 18 stopnic.
8.01: Lulam. Grem na sprehod. Lulam.
8.06: Kakam in sem na sprehodu. Vsako jutro grem na sprehod v bližnji gozd, kjer poznam vsako najmanjšo podrobnost. Ste vedeli, da v gozdu kakam vedno na istem mestu? Moji pravijo, da gnojim smreko. Saj res zadnje čase nekam dobro raste. Samo malo me skrbi, da zaradi dobre rasti ne bo kdo ukradel mojega wc-ja (to je moja smreka) in ga uporabil za svojo božično dekoracijo. Hmmm. Zagotavljam vam lepoto, ne jamčim pa prijetne božične arome.
8.13: Lulam že desetič. Obenem renčim na Charlija, psa s katerim se ne razumem najbolje, ki je bil očitno tokrat na sprehodu pred mano.
8.45: Pridem domov. Očistim tačke v brisačo, ki mi je namenjena in me čaka ob vhodu v hišo. Nato stečem pred spalnice in preverim, če je kdo od mojih doma. Če so, malo praskam po vratih in mi odprejo. Potem se malo (res zelo malo) crkljam. Pri mojih puncah je dovoljeno tudi crkljanje v postelji, pri fantih pač ne. Bog ne daj, da bi kdo izvedel. Bi bili kar hudi. Najbrž bi se moje punce potem raje stiskale k meni kot k njim in bi se počutili ogroženo. Hja, tako je to. Imam pač šarm in sem rojen lepotko.
9.16: Eden od fantov opazi sledi tačk na posteljnini. Upsss. Skrivam se. Kriv sem pa sam, ker nisem dobro očistil tačk.
10.30: Malo grem ven, sam naokoli. Prvi postanek: soseda Neli. Z njo se najraje lovim po travniku. Zelo je hitra in moj cilj je ujeti jo. Slišal sem, da je Neli na dieti in mora čim več teči. Čeprav ne vem, kaj pomeni dieta, se sliši precej zabavno: moraš se loviti in čim več teči. In jaz ji, kot vzoren sosed, rad pomagam pri tem.
13.00: Ležim na sončku in malo dremem. Včasih me zmoti kakšen nadležen zvok.
15.30 in niti sekundo kasneje: Kosiloooo. Težko ga dočakam vsak dan. Najraje imam malo briketov, zmešanih z žlico mokre hrane za pse. Oooooo, fantazija. Vse mi pošlje moja Klara.
16.30: Popoldanski sprehod je moj najljubši del dneva. Destinacija? Neznana. Po navadi do trgovine (skupno prehodim 4km), do bližnjega mesta (skupno prehodim 8km), krog okoli vasi (2km). Odvisno od dneva, vremena in počutja. Vedno mi je fino.
19.00: Prihod domov in začetek celovečernega lova na sence pod stopnicami.
19.30 in ena sekunda: Crkljanje pri domačih.
19.30 in 25 sekund: Zopet lovim sence.
20.35: Moji mi dovolijo malo nočnega življenja. To se mi zdi ful fino. Z glasnim lajanjem zbudim zgodaj speče prebivalce naše ulice, morda celo celotne vasi. Priznam, malo se bojim teme, zato jo glasno odganjam. Sicer pa grem na solo sprehod do bližnjega potoka, ker je v tamkajšnji travi in rastju največ dogajanja, ki ga slišim. Vmes srečam Neli in vidim, kako hrano krade iz sosedove komposti. Najbrž je lačna od najinega lovljenja. Zadnjič sem ji odstopil piškotek iz adventnega koledarja. Bila je zelo vesela. Obljubil sem ji, da njenih nočnih sprehodov ne bom omenjal nikomur. Pa sem zadnjič slišal, da je bila zasačena.
21.00: S težavo in upiranjem, sem namenjen proti svoji spalnici. Včasih ponočujem in sem pokonci do 22.00. To mi ni všeč, ker mi malo ritem potem ponagaja. Kot takrat, ko se premakne ura.
Vidite, glede na to, kakšen zvezdnik sem, imam kar normalno življenje, kajne?
Lahko me spremljaš tudi na Instagramu:@dogodivscine_malega_ozzyja
Deli prispevek
Starejši prispevki Novejši prispevki

Komentar

Pusti komenter