Pes beseda!

Pes beseda!
"Novo leto, nove zmage", je stavek, ki sem ga slišal najmanj 5x ta teden. In res je, nekaj novega visi že v zraku. Tako sem se tudi jaz, Ozzy, gurmanski pes, hribopes, necrkljivec in samosvojček odločil, da si bom letos prvič postavil novoletne zaobljube.
Samo tri sem si postavil, saj sem se v svojem pet in pol let dolgem življenju naučil, da od viška kdaj boli glava in če si zadam preveč, bom prehitro obupal.
Moja prva novoletna zaobljuba je povezana s hrano in ta je : JEJ VEČ!
Slednje seveda ni povsem odvisno od mene, pač pa od mojih domačih, ki mi odmerjajo količino mojega kosila. Zanimivo, v zadnjih dneh oziroma večerih sem po televiziji poslušal samo reklame o hujšanju, jaz pa sem se odločil ravno obratno. Moj plan je tak, da bom še bolj vztrajno skakal po vratih kuhinjskih omar in praskal z večjo vnemo. Vse dokler ne prileti vsaj kakšen piškotek. Seveda bom končni uspeh moje novoletne zaobljube videl pri moji Klari na tehtnici.
Druga zaobljuba: VEČ PASJIH PRIJATELJEV!
V vasi, kjer sem doma, me poznajo vsi. Sem samooklicani kralj ulice in temu primerno se tudi obnašam. Vsak, ki pride mimo po ulici, ga ovoham, pa naj bo pes ali človek! No, ljudi malo povoham in če nosijo vrečko, me zanima, če se v njej skriva priboljšek zame, to je pa tudi to. Pse, ki pa bi morali biti moji prijatelji, pa najprej ovoham, nato pa se začnem repenčiti nanje in jih poditi iz mojega teritorija. Sem pravi kralj, vam pravim. Mojim domačim gre moje vedenje strašno na živce. Na vse pretege me želijo naučiti, da nisem sam na svetu. No, naj poudarim, da sem stran od doma čisto drugačnih manir - priden, ubogljiv in predvsem tiho. Zato sem se letos odločil, da bom navade iz sprehodov, prenesel tudi v okolico doma. Tej odločitvi je pripomogel tudi incident izpred dveh tednov, ko sta se ena od mojih punc in mimoidoči začela prepirati o mojem uličnem kraljestvu. Sem slišal moje domače, kako so govorili, da je šlo za tipično slovenski prepir - glasno govorjenje, zemlja, moje, ne ni res, policija, občina... Nič ne razumem več.
Tretja zaobljuba: POKAŽI DOMAČIM, DA JIH IMAŠ RAD!
Sem ugotovil, da ne vem, če oni to sploh vedo. Čeprav bi lahko vedeli, saj sem pri izkazovanju ljubezni precej očiten. Ko me čohljajo, renčim. Ko me vzamejo v naročje, renčim. In silim iz naročja na tla po 5 sekundah. Kratko, a sladko, pravim temu. Odnesem jim copate. Zanje lovim sence in glasno odganjam neznance. Jim gledam globoko v oči.
Sem vam rekel, da sem precej očiten. Sedaj sem se odločil, da jih bom razvajal in podaljšal čas crkljanja iz 5 sekund na 15! 
Vidim, da sem si zadal kar velike spremembe. Če bom uspešen, vam poročam ob koncu leta. 
V novem letu si nasploh želim veliko korakov, sploh tistih v hribih. In na morju. In pri sosedah. Pa zdravja. Da me bodo noge dolgo držale in daleč nesle. Želim si tudi veselja ob vsakem kosilu, ljubezni ob vsakem renčanju in prav enako in vse najlepše želim tudi vam

P.S.: Ena nič zame in za uspešno izpolnjevanje moje prve novoletne zaobljube! Danes sem imel pestro noč - včeraj sem pojedel preveč, na večernem sprehodu nisem imel časa in zato nisem zdržal do jutra. Sajvestekaj! Samo povem, da sem pes beseda!
Lahko me spremljaš tudi na Instagramu:@dogodivscine_malega_ozzyja
Deli prispevek
Starejši prispevki Novejši prispevki

Komentar

Pusti komenter