PREDDVOR KROŽNA POT

PREDDVOR KROŽNA POT

Kužki dobrodošli, te pozdravi napis na vratih restavracije in hotela Alma v Preddvoru. Kako super!!!Postrežejo ti s skledo osvežilne vode in ob pogledu na račke v jezeru čas kar (pre)hitro mine. Za predlagan družinski izlet si vzami vsaj 1 h, pot poteka po gozdu in ob šumečem potočku , ki pridrvi izpod gora.  Naj tvoja ušesa veselo plapolajo med tekom v vetru! Super izlet tudi za vroče poletne dni.

OPIS POTI

 Pot okoli jezera Črnjava je kratka in primerna za prve korake, ta krožna pot pa je nekoliko daljša, vendar primerna za izlet v vseh letnih časih. Začetek se začne z malo vzpona, nato pa je pot ravna in primerna tudi za vozičke. Poleti prav prija hladna senčka in šumenje reke v bližini. Mi smo na sprehod vzeli tudi psa, pot je manj poznana in na sami poti le redko srečate sprehajalca.

ZANIMIVOSTI

Jezero Črnava je manjše akumulacijsko jezero, ki leži v zavetju Storžiča. Nastalo je, ko so zajezili potok Bistrico. Jezero je precej plitvo, voda pa sveža, saj ga napaja živahna Bistrica. Jezero Črnava obdaja lična sprehajalna potka, ki delno vodi po Mali gozdni učni poti. Ob jezeru se nahaja drevored mladoporočencev. Staro izročilo obljublja, da mladoporočenca, ki se sprehodita skozi drevored, čaka kar 50 let zvestobe. Na parkirišču ob hotelu pa lahko opazite tudi mogočne sekvoje, ki so jih bojda tu nasadili že sredi 19. stoletja.,

GPX ZEMLJEVID POTI

Kako naložim zemljevid GPX?

 

JUNA PRIPOROČA

Energijska ploščica Lily`s kitchen

Torbice za priboljške

Priboljški za trening

Potovalne stekleničke in posodice

Naravna zaščita pred klopi

 

 VEČ IZLETOV NAJDEŠ S KLIKOM NA


 

Deli prispevek
Starejši prispevki Novejši prispevki

Komentar

Pusti komenter