Brezplačna poštnina nad 38 EUR (DPD)

Artero | Klešče za kremplje male

Artero

Klešče za krajšanje krempljev malih in srednjih psov.

Preberite več

Artero | Klešče za kremplje male

Artero

Klešče za krajšanje krempljev malih in srednjih psov.

Preberite več
Pakiranje 1 kos
12,90€
-
+
Za prejem pasjih točk se registrirajte.
Artero | Klešče za kremplje male
12,90€
- +

Opis

Klešče za krajšanje krempljev malih in srednjih psov.

Klešče za krajšanje krempljev so izdelane iz trde plastike in nerjaveče kovine, ki omogoča oster in precizen rez. 

Te klešče uporabljajo naši negovalci psov. Pohvalijo predvsem njihovo natančnost in lep, gladek, pravilno oblikovan rez. Po krajšanju krempljev priporočamo, da kremplje obrusite s pilo.

Nega krempljev predstavlja osnovno skrb vsakega lastnika lepo negovanega psa. 

V naši prodajalni najdete vse vrste klešč za krajšanje krempljev in pil za brušenje. Grobo postriženi in ne zbrušeni kremplji se lahko zataknejo v preprogo in druge površine ter poškodujejo ne samo krempelj ampak tudi blazinice psa.

Navodila za uporabo

Napotki za nego krempljev pri psih
Redno striženje krempljev je nujno, da ohranimo zdravo strukturo tačk. 

Pogostost striženja je odvisno od teže psa in od tega, koliko jih z hojo in tekanjem sam pobrusi. Dolgi in zanemarjeni kremplji so lahko nevarni in povzročajo poškodbe, predvsem deformacijo tačk.

Zavedati se moramo, da je striženje krempljev zahtevno delo, ker se pri temnejših krempljih ne vidi rožnati del, ki je živi del kremplja in tako v bistvu strižemo predvsem po občutku in poznavanju zgradbe kremplja. V sredini kremplja se nahaja žila, katero pri striženju kremplja ne smemo zastriči. Pri belih krempljih ne bomo imeli težav, ker bomo rožnati del videli s prostim očesom, pri temnih krempljih pa bomo strigli zgolj po občutku.

Postopek striženja krempljev
Psa postavimo na mizo in ga stabiliziramo. Začnemo na zadnji tački. Primemo jo v roko, s kleščami objamemo krempelj od sprednje strani poševno. Stisnemo krempelj s kleščami in počakamo trenutek, da vidimo ali bo pes reagiral. Če ne reagira odstrižemo krempelj. Strižemo hitro in nežno. Če bi prišlo kljub vsemu kdaj do krvavitve, vzamemo sredstvo za zaustavitev krvavitve in pritisnemo na krvaveči del, dokler se krvavitev ne ustavi. Pri majhnih in srednjih psih je priporočljivo, da pri striženju stojimo vedno na enem mestu, medtem ko se pri večjih ali velikih premikamo okrog psa. Po končanem striženju kremplje nežno pobrusimo s pilo ali strojčkom za brušenje krempljev. S tem preprečimo zatikanje krempljev ob nitke preprog in poškodbe. Če pes brušenja ne prenaša je priporočljivo gibanje trdih površinah.Po končanem striženju krempljev preverimo tudi stanje blazinic. V poletnem času so blazinice mnogokrat razpokane in poškodovane od hoje po razgretih površinah in nasprotno v zimskem času. Da bi preprečili krvavitve, infekcije in dodatne poškodbe je priporočljivo očiščene blazinice redno negovati z Bubbles&Nature kremo za nego blazinic in smrčkov. Kremo s krožnimi gibi vtremo v kožo. Deluje dezinfekcijsko in vrača naravno vlažnost ter preprečuje poškodbe blazinic.

Lastnosti

Lastnost Vrednost
Velikost Srednji psi, Majhni psi

Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506