Brezplačna poštnina nad 38 EUR (DPD)
Kozmetika in šamponi za mačke

Kozmetika in šamponi za mačke

Nega tačk in krempljev za mačke

Nega tačk in krempljev za mačke

Krtače in glavniki za mačke

Krtače in glavniki za mačke

Nega oči in ušes za mačke

Nega oči in ušes za mačke

Nega zob za mačke

Nega zob za mačke

Mačja higiena vključuje letne preglede pri veterinarju, kopanje, krtačenje, ustrezno nego ustne votline, čiščenje ušes, ne nazadnje sem sodi tudi morebitna sterilizacija oziroma kastracija. Za dovolj učinkovito higieno pa vsekakor potrebujemo ustrezna sredstva ter pripomočke, na primer šampon, krtače, čistila ter podobno.

Starejše mačke je praviloma potrebno k veterinarju peljati vsaj dvakrat na leto, ker so veliko bolj nagnjene k nekaterim vrstam obolenj. Veterinarja pa nujno pokličite tudi v primeru, ko opazite kakšne nenavadne znake na očeh, ušesih, koži, pri uriniranju, prebavi, dihanju. Če imate mladička, vam bo veterinar najverjetneje priporočal, da ga sterilizirate oziroma kastrirate, in sicer še preden bo dopolnil šest mesecev.

Kopanje mačk

Za kopanje mačk uporabljajte izključno samo tista sredstva ter pripomočke, ki so narejeni za tovrstne živali. Obvezno sredstvo je kakovostni mačji šampon. Zelo dobrodošla so tudi sredstvo za dišečo dlako, čistilni robčki, razpršilo za pomirjanje razdražene in srbeče kože, balzam, pena za suho kopanje, pršilo za suho in srbečo kožo.

Po kopanju mačko ovijte v brisačo ter dobro posušite. Lahko uporabite celo sušilec za lase, toda le, če mačka ob tem ni preveč panična. Dokler se mački dlaka povsem ne osuši, jo pustite v zaprtem in dovolj toplem prostoru.

Krtačenje mačke

Pri krtačenju mačke uporabite ustrezno krtačo oziroma glavnik. V določenem delu leta vam bo pri takšnem opravilu prišel zelo prav tudi odstranjevalec klopov. Takšni pripomočki poskrbijo, da je higiena mačk res na nivoju.

Finalistka med krtačami za mačke je tista, ki je dovolj mehka, ima ergonomsko zasnovan ročaj, ukrivljene konice iglic za nežnejše krtačenje dlake, ovalno obliko za veliko lažji dostop do težje dostopnih predelov.

Čistila za odstranjevanje madežev in vonjav

V kategorijo izdelkov, ki odlično poskrbijo za nego mačk, sodijo tudi posebna čistila. Ta učinkovito odstranjujejo trdovratne madeže in vonjave, ki so nastali kot posledica urina, izbljuvkov, iztrebkov ter podobno.

Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506