Nalaganje
Brezplačna dostava za naročila nad 38€ (DPD)
5 izdelkov
camon lint roller za pse

Camon | Valjček za dlake 60 listov

4,19€
kong zoom groom krtača za mačke

Kong | ZoomGroom krtača za mačke

11,99€
Camon | Rolica za valjček 60 lističev

Camon | Rolica za valjček 60 lističev

2,49€
Ferplast | Škarje za redčenje dlake 18cm

Ferplast | Škarje za redčenje dlake 18cm

15,49€
VIVOG KRTAČA S ŠČETINAMI IZ NAJLONA za mačke

VIVOG KRTAČA S ŠČETINAMI IZ NAJLONA za mačke

8,95€
Več

Odličen pripomoček za mehko in sijočo dlako je dobro zasnovana krtača za mačke oziroma mačji glavnik. Takšen pripomoček mora zagotoviti, da je mačja dlaka dobro razčesana in da ni preveč grob do živali. Slednje je v veliki meri odvisno tudi od našega načina krtačenja.

Kakšna je prava krtača za mačke?

Krtača za mačke je lahko najrazličnejših vrst, oblik in zasnov. Odlična izbira je na primer mini ovalna mehka krtača z ukrivljenimi konicami. Za še učinkovitejše česanje mačk je zelo dobrodošel pribor za neboleče razvozlanje dlake. Na voljo je tudi takšen glavnik, ki je posebej zasnovan za mačke z veliko mero dlake.

Lepa mačja dlaka je lahko tudi posledica dobro zasnovanega kovinskega glavnika ter odstranjevalca poddlake. Nega mačje dlake je dovolj učinkovita tudi z uporabo krače z bunkicami. Finalistka med krtačami za mačke pa je zagotovo samočistilna krtača znamke Vanity.

Pravilno krtačenje mačk

Mačja dlaka je torej veliko lepša, sijoča pa tudi mehkejša, če jo redno krtačimo s primerno izbranimi pripomočki. Vsekakor pa je treba poskrbeti za ustrezen način krtačenja. Dlaka pri mačkah je na koncu česanje še lepša, če žival za piko na i počešemo še v nasprotni smeri rasti dlak. Za začetek pa jo je treba česati v smeri rasti dlake. Prečešemo jo povsod tam, kjer nam žival dovoli – po hrbtu, prsnem košu, trebuščku, tačkah, glavi ter repu.

Dobra skrb za mačjo dlako nam konec koncev zagotovi tudi to, da po stanovanju ni cel kup odpadle dlake. Tudi ko mačko češemo, si v naročje položimo brisačo, na kateri je žival, da dlake ne letijo na vse strani.

Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506