Brezplačna poštnina nad 38 eur (DPD)

Zaščita proti zajedavcem za pse

Vse od zgodnje spomladi pa do pozne jeseni (tudi mile zime) v naravi najdemo veliko parazitov in zajedalcev, ki napadajo  naše pse, zato jih moramo ustrezno zaščititi pred njimi, saj prenašajo številne bolezni, ki so lahko zanje tudi usodne.

Preberite več
Ampule proti klopom in bolham za pse

Ampule proti klopom in bolham za pse

Ovratnice proti klopom za pse

Ovratnice proti klopom za pse

Elanco | AdTab tableta proti klopom in bolham za pse teže 22 do 45kg

Tablete proti klopom in bolham za pse

Tablete proti glistam za pse

Tablete proti glistam za pse

Najpogostejši zunanji paraziti, ki napadajo pse so klopi, bolhe, komarji in peščene muhe. Za zaščito pred pasjimi paraziti lahko uporabimo sredstva v obliki tablet, ovratnice proti klopom za pse, ampule, sprej proti klopom in bolham za pse ali ultrazvočne odganjalce klopov.

Katera zaščita je najbolj učinkovita za mojega ljubljenčka? 

To je pogosto zastavljeno vprašanje, vendar pravega odgovora nanj žal ni. Katero zaščito proti parazitom izberemo je odvisno seveda od vrste živali (pes, mačka, druga žival), od pasme (nekatere pasme so občutljive na določene sestavine sredstev proti parazitom), dolžine dlake, načina življenja (je žival zuanja ali živi z nami v stanovanju, spi v naših posteljah), starosti živali. Ko imamo vse odgovore na zgornja vprašanja, potem izberemo sredstvo, ki ga uporabimo po navodilih veterinarja.

Pomembno je, da poskrbimo za zaščito proti parazitom preko celega leta in nanje ne smemo pozabiti niti v času zime (kadar so zime mile so aktivne tudi bolhe, klopi...). Ovratnica proti klopom ščiti pse od 4 do 8 mesecev. Ampule proti klopom za pse in tabletke proti parazitom pa ponavljamo na 4 do 6 tednov.

Ovratnice proti klopom za pse niso primerne za pse z daljšo dlako, saj je slabši kontakt učinkovine v ovratnici s kožo psa. Ovratnice morajo psi nositi ves čas, z njimi se lahko tudi kopajo. Ovratnice proti klopom lahko nosijo tudi psi, ki so v stanovanju in spijo v naših posteljah, vendar oddajajo neprijetenj vonj, zato raje priporočam uporabo ampul proti klopom za pse ali tablete.

Zaščita naših kosmatinčkov je izrednega pomena, saj zunanji zajedavci prenašajo številne bolezni, ki imajo lahko zelo resen potek ali celo ogrozijo življenje naše živali. Rek, ki pravi: `Bolje preventiva, kot kurativa!`, še kako drži. Kljub uporabi sredstev proti parazitom vam svetujem, da po vsakem sprehodu ali pa vsaj 1x dnevno temeljito pregledate svojo žival in odstranite morebitne zunanje zajedavce. Pri klopih je namreč izrednega pomena, da jih odstranimo čim hitreje, saj se prenos bolezni zgodi lahko že po 24h, ko se prisesa na  našo žival.

Za odstranjevanje klopov vam ponujamo v naši spletni trgovini pincete ali kaveljčke, s katerimi enostavno odstranite klope. Klopov nikdar ne odstranjujte s prsti in nikaor nanj ne nanašajte olja! Pri odstranjevanju s prsti je nevarnost, da ne odstranite celotnega klopa, pri nanašanju olja, pa klop lahko naenkrat izloči večje količine okužene sline in tako povečate možnost okužbe vašega ljubljenčka.

V naši spletni trgovini PasjaHrana.net vam ponujamo številne preparate proti parazitom, tudi take na naravni osnovi. V ponudbi imamo tudi elektronske odganjalce klopov, ki delujejo na principu ultrazvoka. Ultrazvok, ki ga oddaja naprava je moteča samo za klope, ne pa tudi za ljubljenčka, ki napravo nosi. Ultrazvočni odganjalci so primerni tudi za bolne, stare živali in pa tudi za breje, doječe samičke in mladičke, saj so 100% naravni in varni. V kolikor ste pri izbiri pravega sredstva proti parazitom v dvomih, nas pokličite ali nam pišite na našo elektronsko pošto in z veseljem vam bomo pomagali. V naši ekipi imamo kar dve veterinarki, ki vam bosta strokovno priskočili na pomoč.

Nazaj na vrh

Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506