Brezplačna poštnina nad 38 EUR (DPD)
3 izdelkov
GILL`S MAČJA META POSUŠENA 20g

Gill`s | Posušena mačja meta 20g

1,90€
mehurčki z mačjo meto za mačke

Trixie | Mehurčki z mačjo meto 120ml

4,99€
Trixie | Mačja meta v pršilu

Trixie | Mačja meta v pršilu

od 3,99€

Mačja meta je trajnica iz družine ustnatice. Mačke so izjemno občutljive na hlapno olje, ki ga najdemo v steblih in listih te rastline. Aktivna sestavina, zaradi katere so mačke evforične je nepetalakton. Mačja meta deluje feromonsko in mačke stimulira, privablja in poživi.

Na mačjo meto se odziva od približno polovice, do dve tretjini mačk. Odziv je opazen predvsem pri odraslih mačkah. Verjetno ste na spletu že videli posnetke reakcij mačk na mačjo meto. Mačke jo ovohavajo, žvečijo, ližejo, se valjajo po njej in podobno. Lahko bi rekli, da postanejo "zadete" ali "opojene". Efekt običajno traja 10 minut, za tem pa nanjo postanejo imune za cca. 30 minut.

Ali mačja meta škoduje zdravju mačke?

Mačja meta ni škodljiva za zdravje. Prav tako se mačke z njo ne morejo predozirati. Ko imajo dovolj, se bodo z njo nehale igrati.

Mačjo meto lahko najdete v posušeni obliki, v obliki igrač, ki vsebujejo zelišče, v obliki milnih mehurčkov, pršilu...

Potresete jo lahko po tleh, po igračah praskalnikih in drugod. Izogibajte se posodicam za hrano, če jo pojedo preveč lahko povzroči rahle prebavne težave. Definitivno vam priporočamo nakup, saj se z njo ne bo zabavala samo vaša mačka, ampak tudi vi, ko jo boste opazovali.


Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506