Brezplačna poštnina nad 38 EUR (DPD)
Higienski posipi za mačke

Higienski posipi za mačke

Mačja stranišča

Mačja stranišča

Predpražniki in lopatke za mačke

Predpražniki in lopatke za mačke

Osvežilci vonja in čistila za mačji WC

Osvežilci vonja in čistila za mačji WC

Izbira ustreznega prostora za mačje stranišče je izjemno pomembna. S tem namreč zagotovimo, da maček stranišče dejansko uporablja. Nekateri strokovnjaki celo menijo, da bi svojemu mačku morali ponuditi več lokacij za stranišče. Tako je precej manjša verjetnost, da bo žival za olajšanje izbrala na primer kot v dnevni sobi. Bistveno pa je, da se mačja stranišča nikoli ne postavljajo v neposredno bližino posodic s hrano ter vodo.

Stranišče za mačko naj bo postavljeno v miren kotiček, kar živalim omogoča dovolj veliko mero zasebnosti. Če živite v večnadstropnem stanovanju, mora biti mačji WC postavljen v vsakem od nadstropij.

Ključne karakteristike kakovostnega mačjega stranišča

Na voljo so pokrito stranišče za mačke pa tudi takšno brez pokrova. Preden se odločite, katera vrsta je ustreznejša, preverite še druge ključne lastnosti. Vsako kakovostno zasnovan WC za mačke je izjemno praktične oblike, preprost za uporabo ter odlično zadržuje neprijetne vonjave.

Stranišče za mačko lahko postavite v kot in na takšen način prihranite kar nekaj prostora. Dobro zasnovana pokrita stranišča za mačke se odlikujejo tudi po lahkih nihajnih vratcih, ki odlično zadržujejo neprijetne vonjave v notranjosti stranišča. Temu lahko v veliki meri pripomore tudi priložen filter ter seveda dobro izbrani mačji posip.

Higienski posipi za mačke

Pesek za mačke je lahko sprijemljiv, nesprijemljiv, iz silikonskega gela ali pa biorazgradljiv. Finalist med številnimi vrstami mačjih posipov je zagotovo pesek z oznako Everclean. Sicer pa je najpomembneje, da izberete mačji pesek, ki dovolj učinkovito preprečuje in odstranjuje neprijetne vonjave.

Posip za mačke bo dlje časa ostal čist, če boste iz njega dosledno prav vsak dan s pomočjo ustrezne lopatke pobirali iztrebke ter umazani pesek. Priporočljivo je tudi, da količina mačjega posipa ni prevelika. Pri neodišavljenem pesku se lahko neprijetnega vonja najhitreje znebite z dodatkom soda bikarbone. Nekatere vrste peska za mačke pa so že same po sebi ustrezno nadišavljene.

Še drugi koristni pripomočki za ustrezno vzdrževanje mačjega stranišča

Predpražniki, lopatke in različni osvežilci vonja so lahko izjemno dobrodošli, če že ne kar nujni dodatki za mačje stranišče. Z njihovo pomočjo bo čiščenje ter vzdrževanje WC za mačke zagotovo še učinkovitejše.

S postavitvijo ustrezno zasnovanega predpražnika poskrbite za precejšnje zmanjšanje raznosa peska v neposredno okolico mačjega stranišča. Predpražnik postavite pred mačje stranišče ter poskrbite, da je izdelan iz materiala, ki je dovolj nežen za tačke živali ter v svojo strukturo uspešno ujema delce posipa oziroma peska.

Pomembno vlogo ima še ustrezen osvežilec vonja, ki ga uporabite tedaj, kadar bo iz mačjega stranišča kljub rednemu čiščenju prihajal neprijeten vonj.

Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506