Brezplačna poštnina nad 38 eur (DPD)

VetNova | Cutania Skin antiseptični čistilni robčki 24 kos

VetNova

VetNova antiseptični čistilni robčki.

Preberite več
VetNova | Cutania Skin antiseptični čistilni robčki 24 kos
12,99€
- +

Opis

VetNova antiseptični čistilni robčki.

Kombinacija aktivnih sestavin, ki imajo sinergistični učinek, je še posebej učinkovita pri zdravljenju in preprečevanju dermatitisa povzročenega z glivico Malassezia. 

Poleg tega spodbujajo regeneracijo in zmanjšujejo vnetje poškodovanega epitelija. Sestavine v robčkih pomagajo pri čiščenju in odstranjevanju odmrlih kožnih celic ter eksudata iz kožnih lezij.

Robčki vsebujejo:
Borova kislina je šibka kislina, katere glavno delovanje je sušenje, ki je še posebej uporabno pri vnetjih kot je hot spot. Dokazano je tudi, da učinkovito deluje proti okužbam z Malassezijo. V eni od študiji je bilo ugotovljeno, da je borova kislina enako učinkovita kot lokalni antibiotiki pri zdravljenju človeškega otitisa externa (RW Slack, 1987). Pri psih s študijami in vitro in in vivo dokazujejo učinkovitost proti običajnim patogenom, kot so Malassezia spp, Staphylococcus intermedius, Pseudomonas aeruginosa itd. (CE Benson, 1998; LN Gotthelf et SE Young, 1997; RJ Bassett et al, 2004).
Ocetna kislina se že več let uporablja za zdravljenje očesnih in urinarnih okužb. Je šibka kislina z antibakterijskim, razmaščevalnim in deodorantnim delovanjem.
Aloe vera (Aloe barbadensis) je rastlina iz družine Liliaceae. Njene sočne liste se že stoletja uporablja zaradi kurativnih in terapevtskih lastnosti, zlasti zaradi zdravilnih, protivnetnih in imunomodulacijskih učinkov. Vsebuje 75 potencialno aktivnih komponent, predvsem glikoproteinov, antrakinonov, saharidov in drugih snovi z nizko molekulsko maso. Raziskave kažejo, da so glikoproteini glavna sestavina, ki sodeluje pri zdravilnih učinkih, pospeševanju proliferacije celic in migraciji fibroblastov in keratinocitov. Aloe vera zmanjšuje koncentracije tromboksana A2, tromboksana B2 in prostaglandina 2α, ki povzročajo vazokonstrikcijo in agregacijo trombocitov.
Kamilica (Chamomilla recutita) je zdravilna rastlina družine Asteraceae, ki se uporablja že od antičnih časov. Ima antimikrobne, antispastične in protivnetne lastnosti, zlasti ob lokalni uporabi. Glavne sestavine cvetja so v bistvu fenolne spojine flavonoidi, kot so apigenin ali kvercitin. Nekatere študije kažejo, da lokalni apigenin zavira akutno in subakutno vnetje kože pri podganah, zato je lahko še posebej koristno pri dermatitisu (Man et al, 2015). Te iste spojine bi lahko bile odgovorne za njene protimikrobne učinke (Móriczs, 2013). Študije kažejo, da lokalna uporaba kamilice zmanjša površinski obseg rane in čas zdravljenja pri živalih.
Nepozebnik (Hamamelis virginiana) - listi nepozebnika vsebujejo visok odstotek taninov in
flavonoidov. Ima adstringentne, vazokonstriktne in protivnetne lastnosti. Adstringentni učinek taninov spodbuja celjenje in antihemoragično delovanje. Zdi se, da je protivnetni učinek povezan z zaviranjem mediatorjev, vključenih v vnetne procese. Vsebuje tudi druge naravne sestavine, kot so proantocianini, ki imajo antioksidativne lastnosti. Ena študija je pokazala prednosti uporabe nepozebnika na koži z ekcemom, z opazovanjem zmanjšanega vnetja in s tem povezanega pruritusa.

Uporaba:

  • Podporno zdravljenje in dezinfekcija dermatitisa, pododermatitisa, vlažnih ekcemov ali pioderme v kožnih gubah in lokaliziranih predelih kože
  • Preventivno čiščenje kožnih gub: obraza, med prsti na šapah, zunanjosti genitalij  
  • Odstranjevanje odmrlih kožnih celic, erozij kože ali površinskih ran
  • Čiščenje, beljenje in dezodoriranje ob solznih madežih na koži  
  • Čiščenje ušes

Navodila za uporabo

Odprite pakiranje in vzemite impregnirano brisačko.

Nežno obrišite prizadeta območja.

Ponovite aplikacijo glede na patologijo in povezano klinično sliko.

Za preventivo: čiščenje 1-2 krat / teden.

Ob zdravljenju: 1-2 krat / dan vsaj 7-10 dni.


Sestava:

Borova kislina 2%
Ocetna kislina 2%
Aloe barbadensis 0,1%
Kamilica (Chamomilla recutita) 0,1%
Nepozebnik ( Hamamelis virginiana ) 0,1%

Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506