Brezplačna poštnina nad 38 EUR (DPD)
Trixie | Kliker za pse na vrvici
4,49€
- +

Opis

Kliker za pse Trixie na vrvici

- z gumbom za klikanje

- kliker je še posebej primeren za mladičke in občutljive živali zaradi mehkega tona

- poleg ima zapestnico, s katero enostavno namestimo kliker na zapestje

- zraven priložena knjižica z nasveti in navodili za optimalno uporabo

Kaj sploh je kliker?

Psi ponavljajo vedenja, kadar za to dobijo nagrado. Izredno popularno in učinkovito je treniranje psa s pozitivno okrepitvijo, kjer pes za opravljeno nalogo dobi nagrado. Recimo da vašemu psu daste priboljšek, ko vam da tačko ali se usede, bo ponovitev tega vedenja v prihodnosti veliko bolj uspešna.

Kliker je orodje, s katerim je tak trening še učinkovitejši. Omogoča zelo učinkovito komunikacijo z vašim psom. Primeren je tako za poslušne pse, kot tiste, ki imajo težave s pozornostjo.

Gre za izdelek, ki ob pritisku proizvede klik. Ta zelo specifičen zvok psu da točno vedeti, kdaj je naredil nekaj kar ste želeli. Pri nagrajevanju s samo priboljški, lahko pes postane zmeden. Mogoče je priboljšek prišel prepozno, lahko se ga navadi in ni več tako učinkovit. Zvok klikerja pa je edinstven in pes ga bo sčasoma nedvomno povezal s tem, da je naredil nekaj prav.

Z zvokom klikerja se izognete zmešnjavi stvari, ki jih je pes naredil prav ALI pa narobe in se osredotočite samo na to, kaj je naredil prav. Pes tako lahko sam izbira kako se bo obnašal in je za primerno obnašanje tudi nagrajen.

Zvok klika je sam po sebi neuporaben, če ga pes ne poveže z nagrado. Vedno, ko pritisnite kliker, mora slediti nagrada!

Kako se kliker uporablja?

Prvi korak je ta, da psa navadite na zvok in nagrado. Najbolje bo tako, da pripravite priboljške, ki jih ima pes zelo rad.

Začnete s pritiskom klikerja in psu takoj daste priboljšek. To ponavljajte toliko časa, da bo pes dojel za kaj se gre. Običajno to gre zelo hitro in pes že po 10 do 20 klikih razume poanto tega orodja. Za začetek to počnite še brez ukazov in treninga.

Kadarkoli bo pes naredil nekaj kar želite, sprožite kliker in ga nagradite. Cilj treninga s klikerjem je ta, da ga sčasoma ne boste več potrebovali.  

Prvi treningi s klikerjem

Ko pes poveže zvok klikerja z nagrado, se pravi trening lahko prične. Začnite z ukazi kot so sedi, prostor, tačka in vsakič, ko bo pes izpolnil svojo nalogo pritisnite kliker in ga nadgradite. Trening prilagodite stopnji, na kateri ste z vašim psom. Če pes že pozna ukaze in jih izpolni, ga po kliku nagradite.

V primeru, da je vaš pes neposlušen in raztresen, pritisnite kliker, ko vas pogleda. Pokličite ga po imenu in ko vas pogleda v oči - klik in nagrada. Nadaljujete lahko z ukazi sedi. Če se pes ne usede, mu priboljšek približajte smrčku in nadaljujte proti repu. Pes bo sledil priboljšku in se usedel. Ko se usede pritisnite kliker in ga nagradite.

Če pes še ne pozna ukazov, vam jih ni treba uporabljati. Ko boste stali na mestu, se bo pes prej ali slej usedel in šele takrat sledi klik in nagrada.

Trenirate lahko karkoli in želeno obnašanje nagradite.

Za kaj kliker ni namenjen?

Kliker uporabljajte dosledno in ga ne pritiskajte samo za to, da boste pritegnili pozornost psa. Če pri treningu ne boste dosledni in kliker uporabili samo takrat, ko pes stori to kar želite, orodje ne bo učinkovito.

Vsakemu kliku naj sledi nagrada. Kliker uporabite samo enkrat in s treningi ne pretiravajte. Ti naj bodo vsaj na začetku kratki, trenirate pa lahko večkrat dnevno.

 

Različne barve, barve ni mogoče izbirati. Lahko pa nas povprašate kaj imamo na zalogi in z veseljem vam bomo ustregli.

 

Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506