Brezplačna poštnina nad 38 EUR (DPD)
Vivog | Giliotina za krajšanje krempljev
17,99€
- +

Opis

   Vivog giliotina za krajšanje krempljev psov.

Profesionalne škarje omogočajo varno in pravilno krajšanje krempljev. 

Pravilno negovani in postriženi kremplji bodo omogočili varno in prijetno gibanje živali, ki pri tem ne bo poškodovala površin v stanovanju.

Nega krempljev je osnovna skrb vsakega lastnika psa.  Kremplje redno preverjajte in po potrebi skrajšajte. Kako pogosto jih boste krajšali je odvisno od tega koliko je pes aktiven in koliko jih že sam zbrusi s tekanjem. 

Po striženju vam priporočamo, da jih zbrusite še s pilo za kremplje.

Grobo postriženi in ne zbrušeni kremplji se lahko zataknejo v preprogo in druge površine ter poškodujejo ne samo krempelj ampak tudi blazinice psa.

  Postopek striženja krempljev
Psa postavimo na mizo in ga stabiliziramo. Začnemo na zadnji tački. Primemo jo v roko, s klešči objamemo krempelj od sprednje strani poševno. Stisnemo krempelj s klešči in počakamo trenutek, da vidimo ali bo pes reagiral. Če ne reagira odstrižemo krempelj. Strižemo hitro in nežno. Če bi prišlo kljub vsemu kdaj do krvavitve, vzamemo sredstvo za zaustavitev krvavitve in pritisnemo na krvaveči del, dokler se krvavitev ne ustavi. 

Ponavljamo na vseh štirih tačkah enako. Na koncu kremplje zbrusimo s pilo, da se ne zatikajo za tkanine...

Vedno preverimo tudi stanje blazinic in jih po potrebi v primeru, da so suhe in razpokane namažemo s kremo za blazinice. 


Navodila za uporabo

Redno striženje krempljev je nujno, da ohranimo zdravo strukturo tačk.

Kako pogosto bomo morali striči kremplje psom je odvisno od teže psa in od tega koliko jih s hojo in tekanjem pobrusi sam.
Zavedati se moramo, da je striženje krempljev dokaj zahtevno delo, ker se pri temnejših krempljih ne vidi rožnati del, ki je živi del kremplja in tako v bistvu strižemo predvsem po občutku in poznavanju zgradbe kremplja.

 V sredini kremplja se nahaja žila, katero pri striženju kremplja ne smemo zastriči. Pri belih krempljih ne bomo imeli težav, ker bomo rožnati del videli s prostim očesom, pri temnih krempljih pa bomo strigli zgolj po občutku. Zato vam priporočamo, da strižete kremplje po milimeter.

Lastnosti

Material:  izdelane iz trde plastike in nerjaveče kovine

Barva: zeleno-modra

Čiščenje in vzdrževanje: Vivog gilotino očistite po vsaki uporabi. Tako boste preprečili prenašanje bakterij in varno strigli kremplje brez bojazni, da bi ob poškodbi prišlo do vnetij. Klešče operite pod tekočo vodo in obrišite do suhega. Priporočamo, da jih namažete z oljem za škarje. 

Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506