Brezplačna poštnina nad 38 eur (DPD)

Zakaj izbrati ortopedsko posteljo za psa?

Avtor: Klara Krek, dr.vet.med.

Zakaj izbrati ortopedsko posteljo za psa?

Vsak lastnik si želi za svojega ljubljenčka le najboljše, da bi živel svoje življenje kakovostno in srečno, tako kot si ga zasluži. Psi veliko časa preživijo na svojih ležiščih, zato je izredno pomembno, da izberemo kvalitetno in predvsem udobno ležišče za psa. Na ta način podarimo psu zares kakovosten spanec.

Kot že napisano psi veliko časa spijo in raziskave so pokazale, da večina psov v povprečju spi 12-14h na dan in približno 8h ponoči, torej psi v povprečju spijo 20 ur na dan. Ravno zaradi dolgega časa, ki ga psi preživijo na svojih posteljah, mora biti izbira popolne pasje postelje tvoja prednostna naloga. V poplavi različnih blagovnih znamk, oblik, barv itd., izbira pasje postelje vsekakor ni lahka naloga. Lahko pa se že na začetku vprašamo ali naš kuža potrebuje ortopedsko posteljo?

Oglej si ortopedske postelje za pse

Kaj je ortopedska postelja za pse?

Prava ortopedska ležišča za pse vsebujejo tako imenovano spominsko peno, material z izjemnimi lastnostmi in pozitivnimi vplivi na telo. Ko se pes uleže na pasjo posteljo s spominsko peno, se le to ležišče popolnoma prilagodi njegovemu telesu in teža psa se popolnoma porazdeli po celotni površini postelji. To je izjemnega pomena, saj se s tem odpravi pritisk na določen sklep in hrbtenico, s tem pa se zmanjša tudi bolečina.

Vsaka ortopedska postelja ni nujno ortopedska!

Na trgu lahko najdemo številne ˝ortopedske postelje˝, ki pa v resnici niso ortopedske. Ortopedske postelje za pse vsebujejo visokokakovostno spominsko peno (vsaka spominska pena ni primerna), ki skupaj s podporno peno predstavlja pravilno oporo pasjemu telesu. Brez podporne pene se pes skozi spominsko peno pogrezne na tla, kar povzroča pritisk in bolečino.  Pred nakupom zato skrbno preverite kje je bila postelja izdelana in kakšne materiale vsebuje.

Ker na trgu nismo našli ortopedskih postelj, ki bi ustrezala našim standardom, smo skupaj z veterinarji sami izdelali vrhunske ortopedske postelje za pse Luxury, ki vsebujejo spominsko peno najvišje kakovosti in, ki ima dokazane številne pozitivne vplive na telo.  Posteljice so izdelane popolnoma ročno in narejene 100% v Sloveniji!

Z nakupom naše ortopedske postelje s spominsko peno Luxury boš svojemu ljubljenčku podaril najvišjo možno kakovost spanca in udobja. Zaradi svojih lastnostih namreč popolnoma obda celo telo in razbremeni pritiske na sklepe, ter tako sprošča telo in izboljša prekrvavitev telesa.

Spominska pena ima številne izjemne lastnosti:

  • Odlikuje jo izjemna mehkoba
  • Predstavlja idealno podporo za telo
  • Sprošča pritisk in izboljša prekrvavitev, zato boljša regenaracija in višja kakovost spanca
  • Je izjemno upogljiva
  • Odlikuje jo tudi visoka sposobnost absorbcije energije
  • Zaradi svojih izjemnih lastnosti popolnoma obda celo telo in tako se razbremeni pritisk na določen sklep
  • Omogoča pravilno oporo telesu
  • Zaradi vzdržljive elastične strukture je mogoča dolgotrajna uporaba brez spremembe kakovosti
  • Gre za sodoben umeten tehnološko zelo izpopolnjen material, zaradi česar ima številne prednosti, med drugimi predstavlja neugodno okolje za bakterije in pršice (ne marajo umetnih materialov).

Ortopedske postelje niso namenjene samo starejšim psom in psom z ortopedskimi težavami!

Veliko lastnikov psov ima zmotno prepričanje, da ortopedsko posteljo potrebujejo le starejši psi, ki imajo težave s sklepi, vendar temu ni tako. Ortopedske postelje so primerne vse od mladička dalje, zakaj?

Težave s sklepi so zelo pogosta zdravstvena težava, ki se pojavlja pri psih, namreč kar 80-90% psov bo v starosti zbolelo za artritisom. Zato je preventiva izjemnega pomena in z nakupom ortopedske postelje zagotovite dobro oporo telesu, ko je le-to še mlado. Naša ortopedska ležišča Luxury- se tako priporoča za mlade pse, pri katerih spodbuja zdravje sklepov in za odrasle in starejše pse za lajšanje artritičnih bolečin.

Ortopedske postelje so primerne za vse starosti psov od mladička naprej, vendar so še posebej koristne za:

  • Starejše pse
  • Pse, ki imajo artritis
  • Pse, ki imajo težave s hrbtenico
  • Pse, ki trpijo za displazijo kolkov in komolcev
  • Pse, ki okrevajo po operacijah in poškodbah
  • Suhe pasme psov, kot so hrti

 

Kaj pa cena ortopedskih postelj?

Prave ortopedske postelje stanejo več kakor običajne postelje, vendar običajno zdržijo veliko dlje od navadnih, prav zaradi vsebnosti spominske pene, ki je izjemno vzdržljiv material, ki se po uporabi povrne v svoj prvotni položaj.

 

Prizadevali smo si ustvariti najboljše ortopedske pasje postelje v vseh pogledih in z uporabo iste dokazane znanosti o spanju, ki pomaga tudi ljudem, ki trpijo za artritisom in težavami s sklepi. Skupaj z veterinarji smo ustvarili prave ortopedske postelje vrhunske kakovosti in dizajna. Za naš končni izdelek smo preučili številne materiale in na koncu izbrali le vrhunske materiale, ki imajo odlične lastnosti vzdržljivosti, udobja in enostavnosti čiščenja.

Naše ortopedske postelje so 100% ročno izdelane v Sloveniji pri priznanem proizvajalcu oblazinjenega pohištva.

So več kot le udobne postelje, zasnovali in izdelali smo jih tako, da izboljšujejo življenje živali.

 

   Zakaj izbrati naše ortopedske postelje Luxury?   

  • Vsebujejo spominsko peno, ki poskrbi za popolno udobje
  • Razbremenjuje pritisk na sklepe in hrbtenico, zato primerna tudi za pse z ortopedskimi težavami
  • Prevleke iz materiala, ki je prijazen psom in je izredno trpežen, ter enostaven za vzdrževanje
  • Prefinjen in vrhunski dizajn
  • So ročno izdelane in vsaka posteljica je unikat
  • 100% izdelano v Sloveniji
  • Lahko vam naredimo posteljico po vaših željah (za ponudbo nas kontaktirajte)

 

OPOZORILO: Ortopedske postelje niso čudežno ˝zdravilo˝ za težave s sklepi, vendar zaradi odlične podpore telesu in razbremenitvi sklepov zmanjšujejo bolečino in psu omogočajo udoben in kakovosten spanec. Glede težav s sklepi pri psu se posvetuj z veterinarjem. Nekaj prehranskih dodatkov za zdrave pasje sklepe pa najdeš tudi na povezavi.

Klara krek, dr.vet.med

Driska pri psu
Nazaj na seznam
Vnetje ušesa pri psu

Registracija

Povzetek košarice
(0)
Košarica je prazna.
Dodajte izdelke
Nazaj na vrh 031420506